Navodila

Brskalniki

Podprto je delo s Internet Explorer 9 ali višje, zadnji dve verziji: Google Chrome, Mozzila Firefox ali Apple Safari. Uporabnikom z operacijskim sistemom Windows XP, ki uporabljajo Internet Explorer 8 ali nižji priporočamo, da namestijo Google Chrome ali Mozzila Firefox.

Namensko digitalno potrdilo

Namensko digitalno potrdilo je mogoče pridobiti brezplačno z vlogo na eDavkih: https://edavki.durs.si.
Na navedeni strani so na voljo navodila za prevzem namenskega digitalnega potrdila: http://datoteke.durs.gov.si/eDavki/PrevzemNamenskegaDigitalnegaPotrdila.pdf

Video vsebine:

Android

Za uporabo aplikacije na tablicah z operacijskim sistemom Android je potrebno uporabiti brskalnik Firefox za Android. V brskalnik je potrebno namestiti dodatek za Firefox Android (povezavo odprite v Firefox brskalniku na Androidu). Dodatek se samodejno naloži v brskalnik (v meni Tools/Add-ons).
Namensko digitalno potrdilo najprej prenesite na vašo Android napravo. Nato ga namestite v brskalnik Firefox z uporabo omenjenega dodatka s klikom na gumb "Sélectionner" in izbiro namenskega digitalnega potrdila.
Prenesene datoteke (računi v obliki pdf, navodila v obliki pdf, seznami v excel obliki, seznami v zip obliki, ...) iz aplikacije miniBlagajna se prikažejo v brskalniku v menuju Tools/Downloads, kjer s klikom na izbrano datoteko le to odprete in po potrebi tudi natisnete.